Bizimle karlı ve sürdürülebilir tarıma doğru bir adım atın
Değişime kendini adamanın cesaret gerektirdiğini biliyoruz. Ancak rejeneratif tarım, bilinmeyene doğru bir adım değil, doğaya bir dönüştür. Ve karlılık konusunda endişelenmenize gerek yok. Sağlıklı toprak iyi getiri sağlar ve gelecek nesillere saygının bir işaretidir. Alıcılarınız ve son müşterileriniz kaliteli ürünlerinizi ve sorumlu yaklaşımınızı takdir edeceklerdir. Ve sizin için yeni pazar fırsatları açılacaktır.
Çiftliğinizin rejeneratif tarıma geçme olasılıklarının neler olduğunu öğrenmek için birlikte buluşalım
Tartışılan işbirliği sizin ve bizim için anlamlıysa, 5 yıllık bir sözleşme imzalayacağız. Bu süre zarfında size ücretsiz profesyonel destek sağlayacağız: bireysel danışmanlık, eğitim ve çiftçi topluluğu içinde paylaşım. Rejeneratif tarıma kademeli geçişinizi kolaylaştıracağız.
Toprak numunelerinizden (Cox) alınan organik karbon değerlerinin ilk laboratuvar analizini sağlayacağız. Toprak numunesi analizi ve laboratuvar ölçümleri beş yıllık bir süre boyunca tekrarlanmaktadır.
Rejeneratif tarım sayesinde atmosferden uzaklaştırdığınız ve toprağa verdiğiniz her ton CO₂ için size bir ödül ödeyeceğiz. Ödül, toprak organik maddesindeki artışla doğru orantılıdır. Ölçümler karbondioksit miktarı prensibine dayanmaktadır. Daha detaylı bilgi için lütfen bizimle iletişime geçiniz.
Toprağınızdaki organik madde oranını artıracaksınız, bu da toprağınızda su tutacaktır.
Sağlıklı, kimyasal içermeyen toprak, kaliteli, ödüllü yiyecekler üretir.
Rejeneratif tarım için size bir ödül ödeyeceğiz - ne kadar çok karbon olursa, ödül o kadar yüksek olur.
Toprağınızı canlandırarak, dizel ve kimyasal maliyetlerini en aza indirirken iyi getirileri teşvik edeceksiniz.
Diğer arazilerin bozulması hızlandıkça, yaşam arazinizin piyasa değeri artacaktır.
Çeşitli toprak mikroorganizmalarını, kuşları ve böcekleri destekleyeceksiniz.
Toplum, sorumlu bir çiftçi olma çabalarınızı takdir edecektir.
Tüm dünyayı endişelendiren bir sorunun çözümüne katkıda bulunacaksınız.
Evet mümkün, ancak gelecekte toprakta mümkün olduğunca fazla organik madde / karbon tutulmasına yol açan ilkeleri sisteminize dahil etmeniz gerekiyor.
Projemize katılım, bitki koruma ürünlerinin veya gübrelerin uygulanmasından etkilenmez. Ancak, uygulama sıklığının zaman içinde azalacağı yönünde bir beklenti vardır.
Evet, ekleyebilirsiniz. Sadece herhangi bir malzemeyi toprağa katmanın daha önce orada depolanmış karbonu serbest bıraktığını unutmayın.
Bu durum ortaya çıkmamalıdır. Karbondaki artış, uygulamaya koyduğunuz ilkelerin sayısına bağlıdır, ne kadar çok uygularsanız, topraklarınız o kadar hızlı iyileşir ve daha fazla karbon artar.
Finansal ödüller, karbon nötrlüğüne ulaşmaya çalışan ancak mevcut teknolojilerle sıfıra ulaşamayan hizmet sektörlerindeki büyük şirketler tarafından finanse ediliyor. Tipik olarak bunlar çeşitli bankalar, BT şirketleri, operatörler vb. Bunlar, elektrik veya ısıtma tesisleri gibi doğrudan yığın CO2 yayıcıları değildir, emisyonları emisyon izinleri ile düzenlenir.
Hem kültivatör hem de diskli tırmık kullanımı topraktaki karbon mineralizasyonunu artırır ve bu da atmosfere CO2 olarak salınır. Toprağa müdahale ne kadar yoğun olursa, o kadar fazla karbon salınır.
Rejeneratif tarımda minimum mekanik toprak işleme, doğrudan ekim teknikleri, şerit toprak işleme, örtü bitkisi ekimi ve diğer uygulamalar kullanılır. Toprağa yapılan her türlü mekanik müdahale, karbondioksit formunda oksitlenebilir karbon açığa çıkarır. Ayrıca, toprağın daha derinden mekanik olarak bozulması, diğer şeylerin yanı sıra, mahsulle simbiyoz halinde yaşayan mikorizal mantar hiflerini bozacak ve böylece mahsulü mantarların katkıda bulunabileceği besinlerden mahrum bırakacaktır.
Mekanik toprak bozma işlemini uygun örtü bitkileri karışımları ile değiştirin. Farklı örtü bitkileri toprak yapısını farklı derinliklerde etkiler. Örneğin bezelye, fiğ, yulaf veya börülce kökleri toprağın üst katmanlarını etkiler, bakla veya maş fasulyesi orta katmanları etkiler ve esas olarak hardal, turp veya kolza tohumu gibi Brassicalar bir metre veya daha fazla derinliklere ulaşır. Alt toprak tabakası sıkıştırılmışsa, kökler toprak solucanlarının tabakayı parçalamak için bıraktığı çatlaklar ve tüneller boyunca büyüyebilir. Sıkışmış tabaka çok kalınsa, önce mekanik olarak parçalanması ve ardından yonca veya mor yonca gibi derin köklü bir örtü bitkisinin ekilmesi tavsiye edilir. Bu durumda, örtü bitkisi en az 2-3 yıl boyunca arazide bırakılmalıdır. Örtü bitkilerini seçerken, karışımlar oluşturulması tavsiye edilir, kökler daha sonra tüm toprak profili boyunca büyüyecek ve birbirleriyle rekabet nedeniyle daha derin toprak katmanlarında da büyüyecektir.
Yürürlükteki mevzuata uygun olarak, gübrenin mümkün olduğunca eşit şekilde yayılmasını tavsiye ediyoruz.
Kompost uygulamak, tarlalarınıza organik madde ve besin eklemek için uygun ve önerilen bir yöntemdir. Ancak, kompostun kalitesinden emin olmaya özen gösterin.
Örtü bitkisi kökleri toprağın derinliklerine inerek su tutma kapasitesini artırır ve şiddetli yağmurlardan daha iyi faydalanılmasını sağlar. Buna ek olarak, organik madde bakımından zengin toprak, bitkilerin kuraklık koşullarında bile büyümeleri için kullanabilecekleri ve daha sonra evapotranspirasyon yoluyla yapraklarıyla çevredeki manzarayı soğutabilecekleri önemli miktarda suyu tutabilir. Yeşil bitkilerle kaplı toprak daha az ısınır ve aşırı buharlaşma ve su kaybından korunur.
Evet yapabilirsiniz, rotasyonel yönetilen otlatmaya geçmeniz gerekiyor.
e-mail: [email protected]
tel.: +420 253 253 283